Játékszoftver és Hordozható Érintőképernyős Számítógép (HÉSZ)

Szórakozás és egészségnevelés egyszerre!

A "Ciki a cigi" iskolai dohányzás prevenciós program a mai gyermekek érdeklődési körét figyelembe véve többek között játék szoftverrel (5-10 éveseknek) és hordozható érintőképernyős számítógéppel (HÉSZ) próbálja a gyermekek figyelmét az egészséges életmód felé terelni, véleményüket formálni.

A HÉSZ a tanulók számára a tanórák szüneteiben is hozzáférhető az iskolai folyosókra kihelyezve, kb. 16 kg súlyú, két részből álló szerkezet, melynek lábrésze összecsukható, ezáltal könnyen szállítható. A gyermekek testmagasságához igazodó nagyságú, színes tetszetős kivitelű, ütésálló képernyővel felszerelt hordozható számítógép.

Mivel szórakoztatja a gyerekeket a játékszoftver és a HÉSZ?


A játékszoftver és a HÉSZ segítségével a gyermek szöveges információkon túl a dohányzásmentesség fennmaradását támogató, illetve a leszokásra ösztönöző játékokkal (pl.: kirakós, kifestő, párkereső, fogócska, interaktív rajzfilm) és a dohányzás egészségkárosító hatásait bemutató képekkel, rövidfilmekkel és animációkkal ismerkedhet meg.


Hogyan juthatunk hozzá?A játékszoftver letölthető itt:
Dohányzás Megelőzési Játék 5-10 Éves Korú Gyermekek Részére (tömörítve, 162 MB !)

TELEPÍTÉSI INFORMÁCIÓ: Készítsünk egy könyvtárat és töltsük le a "jatekszoftver.exe" fájlt. Kattintsunk kétszer a "jatekszoftver.exe" fájlra ami automatikusan kicsomagolja önmagát a könyvtárba. A ikonra kattintva indulhat a játék!
Jó szórakozást!


A HÉSZ az ÁNTSZ regionális és kistérségi intézeteinek koordinálásával kerül az óvodákba és az általános iskolákba, a kihelyezést náluk lehet igényelni. Az alábbi címlistában található a HÉSZ koordinátorok neve és elérhetősége. Amennyiben tehát egy iskola HÉSZ-t szeretne kölcsönözni valamilyen rendezvényre vagy bemutatás céljából 1-3 hetes időtartamra, akkor az itt található koordinátorokkal kell felvenni a kapcsolatot az eszköz kikölcsönzésével kapcsolatos időpont egyeztetés, illetve annak szállítása ügyében.

 

A HÉSZ-ről további információk vásárlási szándék esetén:


Hack István
hack@prakticomp.hu
http://www.e-infopont.hu
+36 20/9465-703
Békéscsaba
Derkovits sor 1.
5600

Az érintőképernyős terminál széria változatának ára 2009-ben 4 db készülékre vonatkoztatva bruttó 579.540 Ft/db volt.

 

Evaluáció
A játékszoftvert és a HÉSZ-t az Országos Közoktatási Intézet tudományos munkatársa Hamrák Anna véleményezte és az iskolákban történő elterjesztését javasolta.