EMMI Dohányzás Fókuszpont

Ciki a Cigi honlap - Nagyok (15-20 évesek)Tudta Ön, hogy több mint egyharmada dohányzik a magyar 18-24 év közötti fiatal lakosságnak?*

A WHO a Dohányzás Ellenes Keretegyezmény 12. cikkének irányelvében is hangsúlyozza a dohányzás prevenciós tevékenységek fontosságát már egészen fiatal korban.**

Ennek figyelembevételével került kidolgozásra a Ciki a Cigi honlap 15-20 éves korosztálynak szóló része, mely korszerű módszer és eszköztára segítségével hatásosan tudja befolyásolni a gyermekek jelenlegi és későbbi egészségmagatartását és erősíti ellenállásukat a dohányzásra ösztönző, negatív hatásokkal szemben.


A honlap különös hangsúlyt fektet a célkorosztály eltérő pszichológiai sajátosságaira a serdülőkorra (pubertás) jellemző kognitív és viselkedésbeli változásokra.

A honlap 15-20 éveseknek szóló részében a játékok és a nemdohányzó életmód előnyeinek hangsúlyozása mellett már megjelennek a dohányzó életmód hátrányait bemutató illusztrációk is. Mindezen túl itt már leszokással kapcsolatos információkat is olvashat az idelátogató fiatal.

Pedagógusok figyelem!

A www.cikiacigi.hu honlapcím felírása a tantermi táblákra nagymértékben elősegíti a honlap látogatottságát és célcsoportjának elérését. Kérjük, Ön is támogassa honlapunk népszerűsítését ezzel az apró, de hasznos lépéssel!

____
* ODE Dohányzás Monitor. Az Országos Dohányfüstmentes Egyesület Magyar Gallup Intézet támogatásával végzett monitoring vizsgálatai (2002 –2004 –2006 -2007)
** Guidelines for the implementation of Article 12 of the WHO Framework Convention on Tobacco Control, WHO Framework Convention on Tobacco Control, 2010