Iskolai dohányzás megelőzés tanórai keretek között 6-10. osztályosok számára

Tekintse meg a teljes interaktív előadást.

 


Az OEFI "Ciki a cigi" elnevezésű programjának tanórai keretek között alkalmazható változataként kifejlesztésre került egy interaktív eszközt is tartalmazó, iskolai tanmenet és eszközcsomag.

A programhoz tartozó oktatási eszközök szemléletesen mutatják be a dohányzás következtében kialakuló betegségeket és azok várható szövődményeit, érzékeltetik a dohányzás pszichés vonatkozásait, amely során tartalommal telnek meg a dohányzás témaköréhez tartozó elvont fogalmak is. Fontosnak tartottuk, hogy programunkban az egyes képzési elemeket a tanulók számára kifejezetten átélhetővé, érzékszervileg érzékelhetővé tegyük.

A képzési anyag különös hangsúlyt fektet a célkorosztály eltérő pszichológiai sajátosságaira, a korai serdülőkorra (prepubertás) jellemező kognitív és viselkedésbeli változásokra.

Az eszközcsomag tartalma:
Tanári kézikönyv:

útmutatást, tanácsokat ad a pedagógusoknak a foglalkozások megtartásához (min. 8x45 perc).
Interaktív előadás:

112 részből álló kivetíthető, flash alapú, erős figyelemfelkeltő erejének köszönhetően segíti az ismeretanyag rögzítését, elsajátítását (pl. filmrészletek, idézetek, animációk stb.).
Szöveges segédlet:

segítség az előadás képanyagához, amely tartalmazza a flash alapú interaktív előadás teljes képanyagát, valamint a feldolgozást segítő rövid, szöveges magyarázatot.
Demonstrációs bábu:

élethű nagyságú, szétszedhető és valósághűen mutatja be a dohányzás okozta betegségeket.
Hatásvizsgálati kérdőívek:

segítség a hatásvizsgálathoz, tanári kérdőív, diák kérdőív, a program megvalósítása előtt, után.A tanári kézikönyv, a szöveges segédlet, valamint az interaktív, képekkel, animációkkal, filmrészletekkel gazdagított prezentáció, valamint az értékeléshez szükséges tanári és diák kérdőívek az OEFI regisztrációs oldaláról (http://reg.oefi.hu/) az iskolák számára egyedi felhasználó névvel és jelszóval történő belépést követően térítésmentesen letölthető. Az iskola e-mail címével ugyanitt új jelszó is igényelhető.

A demonstrációs báburól további információk vásárlási szándék esetén:

Miókovics Mátyás
maszkmester
maszkmester@gmail.com
+36 20 9937059
http://www.maszkmester.hu/index.html
Budapest
Almásháza u. 121.
1172
A bábu ára 2012-ben 1 200 000,- Forint+áfa/darab.